2009/03/25

Turn Off That Light

Mari-mari ramai tutup lampu pada 28 Mac 2009. Selama satu jam dari jam 2030 hingga 2130. Semalam Aq dan Cat secara resmi menyertai WWF. Sebenarnya sudah lama Aq nak join WWF ini sebagai sukarelawan. Akhirnya impian tercapai. Sesiapa hendak join WWF boleh datang ke booth mereka di Jaya Jusco Taman Universiti. Tujuan kami menyertai WWF adalah untuk menambah kesedaran kami terhadap alam sekitar. Dan secara tidak boleh meningkat skill communication dalam berbahasa Inggeris apabila kami berada di komuniti mereka.
Sebenarnya Aq mula mengenali WWF sekitar tahun 1996, apabila ada roadshow WWF ke sekolah Aq ketika itu. Aq masi ingat lagi ada sesi ceramah dan sesi menjawab kuiz. Ketika itu Aq berjaya menjawab satu soalan kuiz dan menangi sepasang stoking Bata. Rasanya Bata sponsor WWF Malaysia. Sejak itu kesedaran terhadap alam sekitar sudah dibentuk.
Bagi orang-orang Johor Bahru bolehlah menyertai Earth Hour 2009 di 101 Mall, Kulai. Mari seratai Earth Hour. Aq ketika itu mungkin dalam perjalanan pulang ke Rengit. Maka Aq memberi sokong Earth Hour dalam kereta. He he he.


Minggu lepas Aq dah promote kepada colleague mengenai Earth Hour 2009. Dan desktop Aq telah mengguna wallpaper daripada Malaysia - Earth Hour


p/s: Global warming is getting worse by the day. One person cannot make a difference. But 2.5 million people can. Yazid Husain and Alijah Musa have signed up at www.earthhour.org/malaysia What about you?

11 ulasan:

Hint PerihaL berkata...

semngat giler nak "earth hour" jugak time bawak kereta..hee~~...klu ko buat jugak jid..aku pulas telinga ko.. =]

en_me berkata...

bagus bagus..

edriaty berkata...

hahah..ko jgn tutup lampu kete
plak nnt kang...

along berkata...

tiru!


takpe takpe, tiru bende baik hahaha!

Yazid Husain berkata...

to hint

mestilah dari tahun 2007 sambut. hehehe

to en me

mari beramai-ramai

to edriaty

hehehe. mungkin aq akan lakukan. hahaha

to along

hehehe

benda baikkan? tidak mengapa

Princess Liyana berkata...

hu hu hu..bgusnye;)

kN berkata...

mcm mane plak kalo sume org kat jln raye nant sambut 'earth hour'? huh... naye...

ف wildchild ۞ berkata...

actually, even one person can make the change for the whole world. tidak semestinya kene jadi president or perdana menteri..

btw.. ade orang suke tak tutup lampu ketika tdo. i wonder who he is ;p takkan nak tunggu earth hour. haih~

Yazid Husain berkata...

to princess liyana

thanks

to KN

itu nak tengok siapa tutup lampu

to fa

betul tu memang betul

mungkin takut kena serang dengan momok

:+:+: Ashikyn :+:+: berkata...

sep earth... does it relly works?

Yazid Husain berkata...

it really work. diaorang ada estimate berapa tenaga di kurangkan.

rumah atok pun bergelap sejam. he he he

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails