2009/03/24

Megat's Wedding

Boleh dikatakan tiap-tiap hujung minggu pasti ada jemputan. Kali Aq mendapat jemputan daripada Megat. Muarian. Resepsi berlangsung pada 22 Mac di Kg. Sg. Buloh, Alor Gajah.
Di Melaka, majlis persandingan seawal jam 1300. Selalu kena sampai awal untuk menonton perarakan kedua-dua mempelai. Jika ada jemputan daripada Melaka dan Negri Sembilan datanglah awal jika tidak mahu ketinggalan menyertai perarakan kedua mempelai.
Adat menepung tawar dan menabur beras kunyit berasal daripada budaya Hindu yang diserap masuk kedalam budaya masyarakat Melayu. Orang-orang lama dahulu melakukannya adalah bertujuan menyelamatkan kedua mempelai daripada nasib buruk atau gangguan mahluk halus. Akan tetapi orang-orang sekarang melakukannya tanpa sebab dan bertujuan melakukannya adalah sebagai penyeri majlis.
Ini antara Muarian yang hadir, Shafiq, Aq, Fad, Ila, Shida, Ieta dan Ed.

p/s: Taniah kepada kedua-dua mempelai. Semoga kekal sehingga akhir hayat.

8 ulasan:

Hint PerihaL berkata...

banyak betul masa ko..kejar sana kejar sini..dah mcm paparazi...

edriaty berkata...

Hehe.
masing2 dgn kamera besar.
aku n ko da mcm kameraman megat
da!haha.bleh plak speedlite aku
xde bateri.cis.xpe.bole mntk gmba
dr ko.sila emel.hahahahhahahah
cam xbese pulak.

cokelat.stoberi@gmail.com.
xpon send kt yahoo suda!

thanks!

ف wildchild ۞ berkata...

emm. taniah taniah. dah makin kembang lak si megat tu.. hehe

Princess Liyana berkata...

huhuhu..tahniah!rajin btol bro g wedding..ahaks

★☆inchek [s.h.a.n.d.y.e] ★☆ berkata...

seriously...
dulu2 masa i keje assisting my boss pg cover wedding org...
i paling tak suka kalau the newlyweds pakai all red songket... dengan pelamin bagai satu set merah segala...
susah gle nk dapatkan syot yg cantik cuz apa yg you nampak hanya warna merah...
huhuh...

Yazid Husain berkata...

to hint

hehehe. jika ada kesempatan. paparazi memang cita-cita aq.

to edriaty

wc. aq dah bagi pun tapi satu-satu sebab yahoo. tak boleh terima email lebih daridapa 5k.

to fa

membesar dan memanjang

to princess liyana

orang sebuah melantik aq jadi jemputan. kenalah pergi

to incheck shandye

merah susah betulkan

★☆inchek [s.h.a.n.d.y.e] ★☆ berkata...

so ada apa2 tips tak macam mana nk handle background yg mostly merah?

macam mana nk balance out supaya muka pengantin tu tak reflect kaler merah...

hurm...

Yazid Husain berkata...

masa majlis ini, tukang amik gambar resmi mengunakan speed light yang banyak dan studio lite.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails