2009/03/26

Silent Off, So Annoying


Dengan ada kecanggihan teknologi terhadap telefon bimbit, kita mampu menjadikan mp3 - true tune bagi menukarkan bunyi monotune dan polyphonic sebagai nada deringan panggilan. Aq kurang bersetuju apabila mp3 digunakan sebagai nada deringan untuk pesanan ringkas (sms). Kalu terus menerima tidak mengapa, jika dibiarkan semua orang mendengarnya. Adoi sakit kepala pagi-pagi sudah memusnahkan keheningan pagi.

So untuk memastikan nada deringan tidak dibenci oleh orang ramai. Sila slient off jika anda berada di sekolah, premis kerajaan, perpustakaan, pementasan teater dan wayang. Langkah kedua dengan merendahkan nada deringan tersebut. Ketiga tukar nada deringan pesanan ringkas kepada monotune.

p/s: I need silent mode.

9 ulasan:

ajathajar berkata...

aku pn rasa annoying bila org buat lagu mp3 jadi nada dering sms.
kalau kuat lagi la..
hellooo..
org lain pn dpt sms jgk.
x yah la nk memekak letak mp3 mcm ko sorang je dpt sms.

adik aku slalu kene mrh sbb dia suke buat camtu =)

JKiNG berkata...

mcm dia sorang jer ada phone kt dunia nie. silent pls

shayra hint berkata...

tambah la kan kalau yg ringtone (tak kisah la utk call @ msg) dia tu lagu gedebang2, bangun tido rasa mcm nak mengamuk pun ada..tsk.. :(

:+:+: Ashikyn :+:+: berkata...

ahahha...susah la. if tak silent pun, volume jangan la pasang kuat2... hehe.

JKiNG berkata...

kena g jmpa dr.azLAN, g check telinga mybe sound prob

Yazid Husain berkata...

to ajathajar

betul betul. berdengung kepala aq

to jking

betul betul

to sharya

yup betul tu

welcome to BATJ

to ashikyn

betul tu. sokong. sendiri fikirkan

to jking

haah. hampir pekak telinga aq

Hint PerihaL berkata...

staff baru ker ?atau staff 'lama'?...tp klu hana yg buat..kirim sekeh sket kt bucu kepala dia.. =]

edriaty berkata...

amboi Hosni.xde doktor lain ke
ko nak rekemen kan nih ha.
kemain lg ko..

Yazid Husain berkata...

to hint

bukan hana, tapi akak dia. ha ha ha

to edriaty

bukan main lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails