2008/02/09

Dunia Baru The Movie

image from cyspeak-forum

Sempena Tahun Baru Cina, Aq teringin sangat melayan CJ7. Lalu Aq mengajak adik-adik menonton dan kami terus bergegas ke TGV, JJ Seremban 2 kalau boleh tengok jam 9.20 p.m. Nasib tidak menyebelahi kami. Apabila sahaja Aq sampai di kaunter tiket TGV, Aq lihat orang-orang beratur panjang dan mata terpaku apabila melihat ada klip-klip merah pada tulisan CJ7. Perasan kecewa mula menyelubungi perasaan Aq, nasib baik ada awek berbaju kuning bersama adiknya yang pajamas beratur untuk membeli tiket wayang. Dan lalu menjadikannya sebagai alasan dan Aq berubah fikiran untuk menonton Dunia Baru The Movie. (Awek itu duduk hampir-hampir dengan seat Aq dalam pangung)

Bagi membuang masa, kami bertiga berwindow shopping di JJ Seremban 2. Walaupun ia satu tindakan bodoh berwindow shopping di kala kedai banyak tutup demi merayakan perayaan mereka. Layankan sahaja sebab hendak menunggu pada 11.30 p.m adalah satu jangka masa yang panjang. Lalu tidak boleh menerima hakikat itu, Aq mengajak adik bermain game Initial D. Dengan mengunakan 2 token Aq bermain seorang diri kerana adik Aq rela menghabis duit kepada makanan. Dan kemudian kami lepak di kedai mamak sahaja.

Reveiw - Dunia Baru The Movie adalah susulan daripada Dunia Baru The Series 1,
Dunia Baru The Series 2 dan Dunia Baru The Series 3. Walaupun Aq pasti movie akan ditayang ketika raya, Aq layankan sahaja. Secara keseluruhannya cerita dipenuhi dengan scene-scene lawak, romantik kelakar, seram dan sedih. Lawak masa keyika scene Kumpulan Citrawarna, Seekers, Setarbak, Sepohon Kayu dan Mujeed. Romantik kelakar ketika scene Adif dan Erika yang sweet. Seram ketika scene rumah makcik Bedah. Dan sedih ketika scene "Pakcik tak sakit, pakcik tak sakit" dan pergaduhan Madihah dan Darius.


7 ulasan:

edriaty berkata...

ko balik sremban ke?wah..
ko layan cite nih ke?
bek layan cj7 doh.
best.lawak..sedih pon ada..
leleh air mata aku siot..

abeming berkata...

hmm...aku masih terfikir2...nak tgk cuci ke nak tgk dunia baru...esok dah ni nak tgk...tp xleh decide...huhu

President berkata...

aku dh x boleh gi tgk wayang kat sini... hehehe.....
pilihan yg ada:
1. tgu cd nya kuar n aku beli
2. tgu ada org beli n aku nk pinjam
3. tgu ada org upload kat internet
4. aku malas nk tgk

wahahahaha!!!!!

:+:CikPayung:+: berkata...

hehe sepuloh? dua puloh? peeenohhh? haha.. sharifah ainoo dan p ramloo nye =D best kan? sgt seronot

Yazid Husain berkata...

to edriaty
terpaksa bagi menghilang perasan lapar aq unutk tgk wayang. will be tonton CJ 7. CJ7 must been tonton.

to abeming
tengok cuci dulu kemudian dunia baru. cuci last minggu ini sampai khamis

to president
tunggu raya, mesti ditayangkan punya

to cik payung
memang kelakar seperti scene yang Aq dah nyata. hehe sepuloh? dua puloh? peeenohhh? haha.. sharifah ainoo dan p ramloo - dialog mujeed

-fAiZiQ- berkata...

huhuhu... iz dh tgk Dunia Baru. Mmg best, x rugi duit tgk kt wayang...

Yazid Husain berkata...

memang kelakar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails