2007/10/23

She'll Come Back To Me II

Antara masa / ketika orang tidak update blog mereka iaitu ketika sibuk dengan memberi alasan "i'm busy" atau "i'm really busy", ketika tiada mood dengan alasan "not in right mood", ketika kering idea dengan memberi alasan tengah sibuk atau berterus terang tiada idea untuk menulis dan ketika raya dengan alasan dalam mood beraya atau dengan kata nanti kalu update entri orang kata tiada life akan tetapi bagi Aq apabila tiada server internet maka Bebelan Anak Tukang Jahit tidak akan diupdate. Ini di gelar blogger's block bermaksud apabila seorang penulis itu menghadapi masa dimana beliau tidak tahu / mahu menulis apa.

Gambar 1: Apabila Muarian 00' berjumpa.
Gambar 2 & 3: Arief dengan Quantum Pendant dia. Arief tunjuk demo Quantum Pendant (Tolong, jangan fikir bukan-bukan).

Setelah dua hari tidak mendapat internet bagaikan terputus dengan dunia luar. Ketika idea tengah melimpah ruah ketika itulah Teratak 42 teputus dengan server freenya. Berkata dengan perkataan "FREE" Aq dari hari khamis (17/10/2007) hinggalah (22/10/2007) Aq dihidang dengan makanan free. Sana-sini ada open house membuat perut Aq sentiasa disumbat dengan makanan yang enak dan lazat biasalah benda free. He he he rezeki katakan. Gambar di atas di ambil ketika kenduri akikah anak buah Arief (Muarian 00') di Pontian.
Semalam setelah menghadari rumah berbuka collegue Aq di Perling, lepas sudah kenyang dan dibuli oleh budak kecik, kitaorang terus ke JJ Taman U. Itupun disebabkan hujan lebat. Aq dengan niat ingin membeli buku di MPH yang tengah super diskaun 25%. Lalu Aq membeli buku bertajuk "Whatever You Think, Think The Opposite". Sebenar Aq teringin hendak membeli buku "The Rules Of Work" akan tetapi wang Aq tidak mencukupi. Maka Aq memuaskan nafsu membeli buku "Whatever You Think, Think The Opposite". Gambar di bawah menunjukkan rupabentuk cover buku-buku tersebut.

p/s: Kan best apabila orang belikan buku "The Rules Of Work" untuk Aq. He he he.

11 ulasan:

فيصل berkata...

peh... sehari di lubuk taman cahaya bersama quantum pendant.. peh.. mereka dinoda(alamak aku pk bukan bukan plak)

Yazid berkata...

ha ha ha lawak korang tak bolehperasan masa aq amik gambar

tz berkata...

erk! semacam ar korang ni.. eee.. eeee..eee..

abeming berkata...

gilak ah scandal...fa...ko curang ngan aku...huhuhu...sampai hati ko buat aku macam ni...isk isk isk....

aiyrie berkata...

apa nak jadi korang ni!!!
ish..ish..ish...

nampaknya, En. Yazid setia pada yang kat shah alam tu...
pantang aku melawat derang kat s.alam, mesti dia tanya, yazid apa citer...
haha...

fa kena belajar setia pada yang satu dgn En. yazid...

.........................

aku beli buku tapi aku tak baca.. tapi kalo buku org lain, cepat lak aku leh khatam...
so, apa kata ko bg pinjam kat aku buku tu.. hahaha..

secret of mind power ko tu dah abis baca ke??

tz berkata...

fa : cam tangkap lentok...
cai : cam ternoda
sorg lagi tu : cam geli2 aje

hahahhaha.. cam lawak r korg ni..

Yazid berkata...

to tz
eisk! yark! he he he

to abeming
sandalous

to aiyrie
ha ha ha. balh argh man. Man maybe turun Shah Alam 7-9 Dis 2007. Dude I miss Shah Alam.
secret of mind power sudah tentu sudah abis

to tz lagi
ha ha ha memang lawak boleh tidak perasan aq tgh candid gambar ha ha ha

f a wildchild berkata...

ye ke abeming. alaaa. sekali sekala, i pon nak tukar tukar pasangan gak. hehe..

yeah.. aku memang kene blaja setia dari en yazid. en yazid banyak mengajar aku mengenai kehidupan. hehe

weh yazid. aku prasan ko amik pic geweng je. tapi tak prasan lak ko ade amik pic skali mase aku dengan kucai tengah ehem ehem..

Yazid berkata...

ha ha ha. akhirnya cita-cita aq nak jadi paparazi tercapai jua.

ha ha ha. aq seorang setia?

f a wildchild berkata...

hah. ko setia kat kucai...

Yazid berkata...

setia? em setia membabi buta tiada gunanya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails