2009/03/19

X-Gig At City Plaza, Johor Bahru. Rawk!!! II

Setelah selesai menghadiri resepsi Modnok & Ekin. Aq bersendirian kini membawa diri ke Johor Bahru kerana Helmi dan Yahya masih melepak di rumah kedua-dua mempelai. Semasa bersendirian Aq terpandang bangunan City Plaza. Dengan segera otak Aq memberitahu bahawa X-Gig sedang berlangsung di sana.
Aq dengan ditemani D40X mengagah diri ke X-Gig. Di dalam lif sudah kedengaran gegaran drum. Masuk-masuk sahaja Laila sedang menguasai stage. Laila adalah X-Laila's Lounge. Rasanya ini adalah gig pertama dia orang setelah mendapatkan vox baru. Memang layan Laila. Best.
Kemudian Statik, masa dahulu hanya open band sahaja di X-Gig Johor Bahru. Kini nama Statik sudah dikenali seluruh Malaysia. Semakin diminati kerana Nikmat Sementara Statik sering diputarkan di X.Fm.
Komplot. Memang retro dan bertenaga ketika menguasai stage. Mendapat sambutan daripada para komplotan di Johor Bahru. Berdansa. Berdansa. Berdansa. Yo yo yo.
Bittersweet. Rasa tidak perlu dikenalkan lagi. Persembahan mereka telah dicemari oleh kejadiaan yang tidak diingin. Apabila salah seorang crowd mengeluarkan the F sign kepada Bittersweet. Serta membaling-baling botol terhadap mereka. Keseronakan mendengar musik terencat sebentar. Geram juga sebenarnya. Masing-masing hendak tunjuk hero. Terdengar juga "Dah macam Hujan". Kalu korang tidak suka keluarlah daripada crowd. Orang lain pun layan musik. Bhusan jika orang sudah fanatik sesuatu. Buat kecoh je tahu.
Ini vox baru Laila. Aq dah tunjuk gambar ini kat Antoy. Ha ha ha.
Ini vox Statik, Haziq.
Ini vox Komplot, Zac. Yo yo yo.
Masalah yang sering dihadapi pemilik DSLR. Aq terpaksa panjat untuk shoot. Panjat kerusi, panjat tempat tinggi untuk shoot. Malang juga sesiapa tidak mempunyai tele lens untuk shoot. Aq harap pihak menganjur menyediakan tempat untuk para tukang amik gambar. Rata-rata mereka mempunyai blog, flikr dan fotopages secara tidak langsung mereka dapat mempromosikan aktiviti pengerak musik bawah tanah. Aq bernasib baik membawa Nikkor 50-200 mm ED AF-S VR. Boleh shoot dari jauh. Terpaksa mempratikal blind shoot techniques. Secara tidak langsung dapat juga mempratikalkannya.
JB memang rawk!!!. Kami tidak hot, kami cool.

p/s: Aq perlukan rehat. Hujung minggu yang memenatkan.

18 ulasan:

Hint PerihaL berkata...

laila best!!!! ku minat gilak sama ini band!!!...


Jid, len kali..kit g sama neh...aku kepingin sgt nak g!!

yeah!

en_me berkata...

rawkkk sakannns..

dariremus berkata...

huyo best. musti best pi gig nih

A t i Q a h berkata...

Yo yo yo!

Yazid Husain berkata...

to hint

hahaha. best kan?

okay tapi tidak tahu bila lagi. kui kui kui. balik jb semalam

to en me

yo yo yo

to dariremus

best agak best

to atiqah

tag line zac, komplot

:+:+: Ashikyn :+:+: berkata...

u take great pictures~!

yup3!

★☆inchek [s.h.a.n.d.y.e] ★☆ berkata...

komplot!!!!
yeah!!!
akhirnya berjaya jugak gua rempat EP diorang hari tu...

Yazid Husain berkata...

to ashikyn

ha ha ha. mahu tidak kena panjat-panjat

to inchek shandye

yo yo yo. memang berdansa

Tanpa Nama berkata...

Jb suck motherfucker!
bodoh mcm boyan!
kampung btol bdk2 jb ni
jb rawk?ape lancau sial
indie mcm puki adelah
dress sakai nk mampos!
fuckk off jb!

Tanpa Nama berkata...

anak jb mcm puki anjing!
jb loser motherfucker!
suck suck suck jb bandar bodoh!
bdk2 plak mcm kampung bajet bandar gmpak!
bus pun burok,bandar sial!

Tanpa Nama berkata...

fuck fuck fuck JB!
eje rock pun tareti.
rawk?
suck sial!

Tanpa Nama berkata...

fuck fuck fuck JB!
eje rock pun tareti.
rawk?
suck sial!

Tanpa Nama berkata...

Jb suck motherfucker!
bodoh mcm boyan!
kampung btol bdk2 jb ni
jb rawk?ape lancau sial
indie mcm puki adelah
dress sakai nk mampos!
fuckk off jb!

Tanpa Nama berkata...

Jb suck motherfucker!
bodoh mcm boyan!
kampung btol bdk2 jb ni
jb rawk?ape lancau sial
indie mcm puki adelah
dress sakai nk mampos!
fuckk off jb!

Tanpa Nama berkata...

Jb suck motherfucker!
bodoh mcm boyan!
kampung btol bdk2 jb ni
jb rawk?ape lancau sial
indie mcm puki adelah
dress sakai nk mampos!
fuckk off jb!

Tanpa Nama berkata...

Jb suck motherfucker!
bodoh mcm boyan!
kampung btol bdk2 jb ni
jb rawk?ape lancau sial
indie mcm puki adelah
dress sakai nk mampos!
fuckk off jb!

Tanpa Nama berkata...

Jb suck motherfucker!
bodoh mcm boyan!
kampung btol bdk2 jb ni
jb rawk?ape lancau sial
indie mcm puki adelah
dress sakai nk mampos!
fuckk off jb!

Tanpa Nama berkata...

Jb suck motherfucker!
bodoh mcm boyan!
kampung btol bdk2 jb ni
jb rawk?ape lancau sial
indie mcm puki adelah
dress sakai nk mampos!
fuckk off jb!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails