2009/02/12

Difficult To Be Answered

Kenapa Tarzan tidak mempunyai jambang?
Tarzan kawan dengan sekawan monyet-monyet, monyet tulah yang tolong cabut jambang tarzan

Kenapa juruterbang Kamikaze memakai topi keledar?
Memastikan kepala mereka tidak perhantuk semasa memandu kapal terbang

Kita tahu kelajuan cahaya, apakah kelajuan kegelapan?
Bumi semenangnya sudah gelap, cahaya sumber luar maka cahaya boleh diukur.

Kenapa ada istilah ‘tidur seperti bayi’ sedangkan bayi akan terjaga setiap 2 jam?
Sebab kita hendak cakap kita comel masa tidur macam bayi masa tidur.

Kenapa pembakar roti di’rumah kita mempunyai setting untuk suhu yang tinggi sehingga mampu menghanguskan roti?
Sebab ada orang suka makan roti hangus

Kenapa lampu peti ais hanya ada dalam ruang sejuk, bukan ruang sejuk beku?
Ruang sejuk beku jarang kita buka waktu malam.

Kenapa irama lagu A,B,C,D,E,F,G… dan Twinkle, Twinkle Little Star sama?
Kerna komposer lagunya orang sama.

Kenapa kita sering menekan butang lif lebih dari sekali?
Hendak pastikan lif itu cepat turun.

Kenapa kita tekan butang remote lebih kuat walaupun kita tahu bateri hampir habis?
Hendak gunakan bateri itu sehingga titisan terakhir

Kenapa anda mula berfikir untuk 9 soalan di’atas yang tidak sesekali membawa apa-apa perubahan?
Dah korang cipta 9 soalan sukar untuk dijawab di atas, Aq cuba juga menwujudkan perubahan. Dan suka-suka menjawab.

p/s: Cuba mengasah otak yang semakin tumpul.

6 ulasan:

en_me berkata...

layannns larrr ..

HinT DaRi PerihaL berkata...

kenapa monyet gelak bila tengok tarzan mandi sungai?...

"wei, budak cacat!!! naper ko ada ekor kat depan!!!...kontot plak tuh.." Jerit si monyet sambil berdekah2 ketawa hingga terkeluar tali pusat.

*Think!!!

otak aku semakin tumpul bila pikir benda camni...T_T

Yazid Husain berkata...

to en me

layan kan sahaja

to hint

ha ha ha.

gelak guling-guling lantai

Princess Liyana berkata...

huhuhu..kalau tekan pun mcmla lift tu cpt turn kan...huhu mcm2

HinT DaRi PerihaL berkata...

MORNING =P

Yazid Husain berkata...

to princess liyana

ha ha ha ha

to hint

morning hint

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails