2009/01/16

Presumptuous

Biar pandai daripada memandai-mandai....

Tidak salah jika tidak tahu kita bertanya, buat apa hendak malu. Sudah tentu kita digalakkan belajar, bertanya dan berguru kepada sesiapa yang mempunyai pengetahuan dan ilmu yang tinggi.
Kita tidak perlu memandai-mandai jika kita memang tidak tahu sesuatu perkara. Malu ke? Adakah kita di anggap bodoh jika bertanya?

Bagi Aq, jika memandai-mandai lagi menampakan kebodohan kita. Kerna hendak menang semua perkara kita sanggup memperbodohkan diri kita tadi. Kalau ada sesuatu yang tidak pasti lebih baik bertanya dari mengeluarkan fakta yang tidak benar. Nanti engkau di gelakan oleh orang secara terbuka atau tertutup di kemudian hari. Akan tetapi Aq mahu gelakkan orang-orang macam ini. Ha ha ha.

p/s: Bodoh! Ha ha ha.

9 ulasan:

HinT DaRi PerihaL berkata...

bodohkan org itu..setiap hari asyik nak menipu je kerjanya...

padahal baru jer Big Bos The Company bagi nasihat...

" jgn kita menipu..ia seperti menipu Allah dan menipu diri kita sendiri"...

en_me berkata...

chantekknyerr pelamin tewww.. tak sabor nak kawen ghupernyerrr aq erk.. ehehe

Yazid Husain berkata...

to hint

ada ke dalam tadi macam tak ada je.

sorry hint tidak dapat support ko sangat tadi. sepatutnya Aq berterus terang tadi baru malu.

to en me

sudah tarikh ini.

tz berkata...

wah..yazid pic pelamin tu..

kursus or krusus?

honeyfresco aka ila berkata...

hehe..

kite jgn jd bodo

yg plg ptg.. jgn jd bodoh sombong..

^_~

Yazid Husain berkata...

to tz

he he he

pelamin kosong. kursus sebenarnya. he he he.

to honeyfresco

betul. jangan bodong sombong

- j o h a r i - berkata...

setuju beb..
dlm kategori bodo, org yg bodo tp berlagak pandai n memandai2 ni la org yg paling bodo skali selepas org yg bodo sombong.

ف wildchild ۞ berkata...

bukan bodoh. cuma nak jaga pride je kot..

Yazid Husain berkata...

to johari

setuju gila cara engkau meletakkan ranking tersebut. sudah tidak tahu apa-apa tunjuk pandai pulak.


to fa

kuranglah. ilmu mesti dituntut. tidak perlu jaga ego sangat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails