2008/05/12

Watashi Kirei?


Sabtu yang lepas Aq menonton The Slit-Mouthed Women di JJ Tebrau City. Cerita berdasarkan cerita lagenda Youkai Jepun iaitu Kuchisake-onna yang telah di modernkan. Cerita bermula dengan khabar angin dikalangan kanak-kanak mengenai seorang wanita yang mulut terkoyak dari telinga ke telinga dan menutupi dengan topeng pembedahan. Dan membawa gunting serta sering menanyakan mangsa "Adakah saya chantek?". Dan menculik kanak-kanak dan menderanya serta membunuh kanak-kanak yang diculik.

Apabila khabar angin mula tersebar, Slit-Mouthed Women bangkit dan mula mengrasuk ibu-ibu di bandar itu dan menculik kanak-kanak. Kemudian bandar mula menjadi huru-hara dengan kebangkitan Slit-Mouthed Women. Tanda-tanda ibu-ibu yang dirasuk adalah mendapat batuk secara tiba-tiba dan berubah fizikalnya kepada Slit-Mouthed Women. Dan mula mencari mangsa.

Bagi Aq movie ini seakan anti kepada Mother Day, boleh membuat kanak-kanak salah faham kepada ibu mereka. Dahlah Aq pulak tengok sebelum Mother Day. Di akhir cerita seorang wanita dirasuk kemudian mahu membunuh anaknya sendiri. Adoi. Kepada yang tiada kewarasan dalam berfikir pasti akan dirasuk dengan idealogi movie ini.

10 ulasan:

ف wildchild ۞ berkata...

mesti best sebab tengok cerita seram berdua kan? hahaha

abeming berkata...

kakak ipar aku pernah dirasuk dan mahu menikam babynya diriba...real..suara tukar2...lagi seram...huhu

Princess Liyana berkata...

Ish,menakutkan je tgk cite tu. Menjerit2 tak? Hehe, princess tidak tgk wayang. kawan2 pergi, princess duk bilik jer:p

tz berkata...

kalo tengok berdua.. memang sah la..

erk! abeming bile lagi nk bawak g tengok cite neh.. bukan bawak aku.. tapi bawak adek manes..

President berkata...

x best la klu mcm tu.....

peyus berkata...

mcm anti mother's day??
mst org yg bikin cter ni x cukup kasih syg mak nih..haha!

Yazid Husain berkata...

to fa
best ke? tak kot sebab aq senang terperanjat hehehe

to abeming
oh rupanya adakisah benar. akak ipar ko batuk-batuk tak masa tu.

to princess liyana
nanT dah kluar DVD silalah beli. he he he. Pastikan ORI

to tz
hehehe. jgn percaya cakap fa tu.

to president
hehehe.ending dia tak best

to peyus
mungkin juga kurang kasih sayang ibunya.

aiyrie berkata...

Ada satu lagi citer seram.
40 Hari Kebangkitan Pocong.
Aku kat sini takder wayang. Ko tolong la tengokkan. Pastu tulis kat blog ko dia nyer sinopsis. Matyus dan zaki kata citer tu best.

p/s: ko gi tak matyus kenduri nanti. 31/5=sabtu kat umah pompuannyer. 1/6=ahad kat umah matyus. dua2 kat kelantan.

Yazid Husain berkata...

masa tu ada emapt jemputan
matyus di kelantan, cik alijah di JB, cik norazlin di Kluang dan cik raihan di Rengit Batu Pahat

akhirnya aq ke khusus ESQ

emphbone berkata...

jawapan supaya tak kena gunting ialah:
"kawaii desuu" sambil senyum ketakutan hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails