2008/03/14

Zoom Effect Technique

Selepas sehari bertapa di Teratak 42, kiranya selepas pulang dari Kuala Lumpur beberapa hari yang lalu. Aq cuba-cuba mengupgrade teknik mengambil foto dengan kaedah zoom effect. Aq bersama Kucai mencubanya. Dan akhirnya kami berjaya melakukan seperti Lan MUH. Ha ha ha. Di bawah adalah hasil buah tangan Aq untuk buat tatapan anda semua. Aq menjadikan 2 tin Sunstory Boos, TravelMate 250, Darth Vader dan Luke Skywalker sebagai subjet eksperimen Aq.


p/s: Ed, Aq sudah boleh melakukan kaedah zoom effect. He he he.

15 ulasan:

:+:CikPayung:+: berkata...

waa..bisa bikin kepala pusing.. tapi ada ilusi optik.. bagus bagus..mantapkan skill

Yazid Husain berkata...

basic skill sahaja, banyak kena improve. lepas nak try grafiti light

abeming berkata...

dan aku yang masih ketinggalan...isk isk isk...nak belajar jugak...uuuuu...

edriaty berkata...

hahah..siyut jek.tuh pon nk ckp
kt sini ke...hehe.slr aku kat alan.
xle nk try skil lagi la...xpe.
esok kami kt zoom in rtm,tgk la.

gie berkata...

alahai..kene tunggu dslr aku sampai...tgh mengumpul duit lagi....hehe...

President berkata...

wah.....cm best jer...
nk berguru jg..

Yazid Husain berkata...

to abeming
kena banyak belajar dan berguru. aq buka kelas berapa ko nak bayar? ha ha ha

to edriaty
saja nak btau ko bahawa aq pun boleh buat. ha ha ha

bsok jam berapa, mau tonton lah

to gie
kumpul duit, dulu Aq kumpul duit juga

to president
buka kelasdah ada dua orang muird ini

فيصل berkata...

dan latihan itu menyirapkan darah serta nafsu sarakah kepada cik D60

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ berkata...

waa...
tapi cheq klu nk wat efek gituh pakai photoshop je...
ngelat... ngee...

Yazid Husain berkata...

to fa ya sod lam
kita belajar bersama sama berguru bersama sama bila hendak angkat D60 itu?

to mista shandye
he he he. ini adalah teknik zoom effect pakai tangan. tiada bantuan cs. itu lagi seronok dan puas hati

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ berkata...

saya!
saya!

(sambil angkat tangan kanan. tangan kiri dok pegang eskrem pedelpop yg dh meleleh skerat...)

saya pown nk itut berguru jugak dengan sifoo...

lalalala...

President berkata...

di mana kelas itu diadakan wahai encik yazid?? cuz sy n mista shandye nak pegi berguru nie...hehe

jom mista shandye!

edriaty berkata...

wah.sme nak berguru dgn yazid nih.
hahah..bagus2.skill suda maju eh.
sme gara2 tgk gmba alan amik..

mlm ni live kt tv.aku xsure pkl
bape.show kt annexe da kensel.
sbb ada full rehearsal kt tv.
tensen aku.nnt aku roger.

ف wildchild ۞ berkata...

aku nak blajar jugak. guna D60/D80 yang bakal dimiliki kucai. hehe~

Yazid Husain berkata...

to mista shandye
boleh boleh! pendaftaran masih dibuka

to president
tengah proses pendaftaran

to edriaty
ha ha ha. siot siap msg batu lepak dengan abang dia, noh hujan have fun ok.

to fa
boleh sekarang tgh proses pendaftaran.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails