2008/03/01

Reward Myself

image from Nikon

Hujan membuat mata-mata kembali pejam. Bangun dibelah petang membuat perut Aq lapar dan memberontak kebosanan. Lalu Joe mengajak Aq keluar ke Tebrau City, akan tetapi Aq ingin ke Angsana untuk window shopping untuk lens baru untuk D40X. Lens yang Aq target ialah AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200mm f/4-5.6 G IF-ED. Mula ingin window shopping, tetapi murah-murah mata rambang lalu Aq terus angkut kerana memberi tawaran yang menarik. Fuh! Habis gaji bulan ini, mula-mula angkut dua action figure Star Wars, kemudian lens, lepas jalan-jalan di sekitar Angsana, Aq angkut pulak baseball full cap. Cukup sahaja di sini Aq belanja demi kepuasaan hati dan reward untuk diri sendiri kerana berjaya menyiapkan beberapa kertas kerja yang sukar. Kalu ikut planing mahu ketemu Wak Moon di Danga Day. Aq batal niat itu kerana Wak Moon masih sibuk dengan urusan kerjanya dan Wak Moon pun tidak dapat ketemu Aq kerana jadual kerja yang ketat. Wak jumpa next time sahaja di kala Aq dan engkau tidak sibuk.

13 ulasan:

President berkata...

mmg berbaloi..hehehe

Peyus berkata...

2 action figure star wars??
menarik2..haha!

Yazid Husain berkata...

to president
berbaloi, aq dah test drive siap boleh teropong jiran depan umah. he he he. lepas ini boleh menjadi paparazi.

to peyus
kedua-duanya Darth Vader.

فيصل berkata...

peh impian kamu tercapai... aku pun mula bergerak mencapai impian... aku target dslr dan laptop pula sebelum aku mempunyai anak bini...

President berkata...

faisal..bini dulu..baru anak.. kekekeke....

yginsaf berkata...

alahai, me pun ader dream gak nak beli lens 55-200 gitteww.. berapa hinggit ha bro?

- j o h a r i - berkata...

pergghhh...mmg berbelanja besar ko ek mlm tu..sedangkan aku hnya mmpu melihat dari blkg dgn azam "one day, aku juga nk beli satu,hahaha"

Yazid Husain berkata...

to fa ya sod lam
banyak aq target untuk tahun speed lght, lens 50mm, viao cr, k850i

to president
em... mungkin kucai pakai tabung uji

to en. me
aq punya nikkor dapat rm 700, kalu sigma & tamron tak tau pulak harga berapa

to johari
belanja besar tanpa dirancang

circleinspoon berkata...

yeah angsanaaaa
mi rebussss lapau

Yazid Husain berkata...

kitaorg makan di dominos, Giant Tampoi

circleinspoon berkata...

ah tidak! bbq chicken with xtra cheese! a........

Yazid Husain berkata...

sedap, yum yum

circleinspoon berkata...

sengal

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails