2007/12/20

Salam Aidiladha

Kesempatan ini, sebelum Aq berangkat ke JB, moleklah Aq cerita kisah Aidiladha Aq di Senawang. Bangun awal setelah ditugaskan menghantar emak Aq kerja di Hospital Tunku Jaafar. Kemudian solat Aidiladha. Pagi-pagi raya sudah ada orang buat dajal dekat Aq, selipar Aq kena rembat buat Aq hangin di pagi raya. Kemudian Aq tunggu juga kalau-kalau tukang rembat itu pulangkan balik. Akhirnya Aq pasrah kepada yang maha Esa, Aq pulang dengan berkaki ayam.
Nasib baik adik Aq tidak membawa N 5300 di ke mesjid kalau tidak mesti dia rakam peristiwa berkaki ayam Aq dengan N 5300. Di atas gambar adik tengah sibuk dengan N 5300 yang baru beli. Siot kecil-kecil dah ada handset. Dulu Aq hentak-hentak kaki belum tentu parent Aq belikan. Bertuah betul.
Kali ini doa adik termakbul kerana rumah Pak Long Aq jadi rumah ibu untuk Aidiladha. Kerana dalam perjalanan ke Senawang semalam adik Aq bertanya kepada Aq "Rumah Pak Long tak pernah jadi rumah ibu tiap kali raya mesti rumah kita?". Suasana Aq sunyi sedikit kerana kekurangan dua famili. Aq hanya sempat berborak dengan Pak Ngah Aq. Itu pun pasal kerja. Dia nasihatkan Aq kerja bersungguh-sungguh.

p/s: Aq hendak ucapkan Salam Aidiladha kepada semua umat Islam. Jikalau Teratak 42 boleh berhubung semula dengan dunia luar, Aq akan setiasa update.

10 ulasan:

فيصل berkata...

Selamat Hari Raya :)

Yazid berkata...

selamat hari raya dan jgn lupa takbir raya sampai 13 Zulhijjah

-fAiZiQ- berkata...

Selamat Hari raya aidiladha.

huhuhuh... time aku kecik2 dulu, kene hentak2 kaki, pastu guling2 atas tanah kalo nk sesuatu dr parent. tp tu pun x dapat gak.
kata ayah aku, kalo nk beli sesuatu kene simpan duit sendiri.
tp adik2 aku senang jer. cam main petik jari sume leh dapat. huhuhuhuh.....

Yazid berkata...

ha ha ha. budak sekarang semua ujung jari

Peyus berkata...

selamat ari raya aidiladha. Sori lmbt wish. haha.

Yazid berkata...

ya en peyus selamat berkorban

President berkata...

selamat hari raya aidil adha...
:)
sory...lmbt wish juga... cuz xdpt mengakses internet... sy baru balik... :)

Yazid berkata...

ya selamat hari raya.

edriaty berkata...

selamat hari raya.
aku xbalik kampung pon.
busy kije.=D

Yazid berkata...

work, work, work, money, money, tido
he he he

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails