2007/11/22

M.I.S.S.I.N.G

Peristiwa Baru-Baru Tadi
Baru-baru tadi Aq sedar bahawa selipar pemberian kawan tertukar dengan selipar orang lain. Aq sedar apabila hendak pergi Ayub untuk menemani Fa makan roti canai di sana. Aq sedar ketika di halaman Teratak 42. Hati mula hiba lalu Aq memberi cadangan yang tidak maksud akal kepada Fa supaya cepat ke tempat yang kami lepak sebelum ini. Fa merempit dengan laju, hati Aq masih hiba. Sampai di tempat yang disyaki tertukar selipar tiada apa yang tinggal hanya sekeping lantai kosong. Hiba dan meneruskan pencarian di Ayub. Akhirnya Aq menjumpai selipar itu. Aq hiba dan gembira.

Peristiwa Sebelum Baru-Baru Tadi
Ini tempat kejadian dimana selipar pemberian kawan aq tertukar. Selipar-selipar ini mewakili bilangan orang didalam studio jamming ini. Band-band UTM membuat small gig di studio ini. Aq datang dengan Fa dan Geweng, vox Lorong Ter-Babas. Crowd memang ramai dan supportive. Enjoy.
Band Ageist membuat persembahan ketika Aq masuk kedalam. Rupanya ini adalah persembahan band ke-2. Crowd tengah enjoy dan melayan.
Band Lorong Ter-Babas. Lagu cover mendapat sambut hangat daripada crowd sehingga Panjang terpaksa menyimpan spek matanya dan mengalir air mata.
Crowd yang supportive tengah menyanyi bersama dengan vox Lorong Ter-Babas yang sedang mendendangkan lagu Gadis Misteri - Search.
Kalu ikutan Aq sudah hendak balik, tapi Aq naik balik setelah band Loser membawa lagu Kucing Hitam - Bittersweet. Aq layan lagu ini.
"Kucing hitam..Kau berlari kearahku. Ku tak risau..Kemanakah tujuanmu..Hati hitam…Sehitam ibu hempedu..Jiwa kacau..Bagai siang terganggu…"
Bittersweet


Peristiwa Selepas Baru-Baru Tadi

Aq bermimpi pelbagai peristiwa yang pernah Aq lalui bagaikan kitaran hidup Aq. Kemudian Aq seperti mendapat amaran bahawa ada bahaya / "benda" di belakang Aq. Aq takut toleh lalu Aq menjerit akan suara Aq ke dalam. Aq dapat rasakan tangan dipegang. Lalu terjaga melarikan diri ke bilik Geweng dan kemudian tidur di bilik Fa.

16 ulasan:

فيصل berkata...

petanda yang penting..
bulu roma akan meremang.. dan merasa seram sejuk.. kerana itu anda harus pergi ke tempat diluar kawasan aura benda tersebut untuk tidak nampak seperti mencabarnya... aku banyak juga pengalaman berhadapan dengan aura benda itu..

Yazid berkata...

ha ha ha sampai tadi bulu roma meremang apabila masuk bilik aq. malam nie aq tido bawah

abeming berkata...

dalam byk2 hosmet ko...fanuar jgk yg ko pilih...ni aku jeles nih...kekekekeke

tz berkata...

aku rase mungkin aku perot boncet yang kucai amik gambar ari tu...

tz berkata...

menda2 ni suka bertenggek kat tempat kotor..cam toilet ke.. cam kt limpahan baju tak basuh lagi ke.. kat tong sampah ke..

malam2 jangan bukak tingkap.. orang tua cakap.. waktu tu dorang aktif.. nati dorang kuar masuk umah kita.. kalo masuk and kuar takpe.. ni kalo masuk and tak nak kuar2.. hihihihihiihhi...

circleinspoon berkata...

hish..aku tido bukak tingkap

abeming berkata...

@tz
ko telah membuat ajaran sesat...mende alah tu takkan masuk melalui tingkap...dia hy boleh masuk melalui jalan kamu masuk dan jalan kamu keluar...kalau ko jenis masuk ikut tingkap maybe ye la kot...hahaha

@bulatdalamsudu
takpe...jangan risau...teruskan...cuma pastikan tingkap ade galang besi tu...kang perompak lak masuk...heheh

faisal berkata...

nak cabar tu boleh.. penuhkan ilmu didada dahulu heheh.. dah penuh.. baru la ko selam ba aje guna aura ko plak takutkan die... kalo aura die lebih.. ko beralah la.. die kuat.. tapi kalo ko jenis hati kering..
sebelum tidur..
ko cakap nada tinggi

"keluar lah... ko tunjukkan muka... ape barang main aura aura ucuk kau nih.. ko macam ular ko tau tak.. ular ucuk.. yang bunyikan ekor tu.. tanda amaran la konon.. kucai ada tot tet tak kecoh pun kuarkan aura tot tet die..nak hempap.. hempap la betik kat luar tu.."

kena ngan gaya habis seorang pahlawan.. kalo ko selamat.. aku follow...

abeming berkata...

hahaha...ayat2 ko mmg xmenahan chai...selalu membuatkan aku tersengih sorang2 depan pc...adeh!

Yazid berkata...

to abeming
sebab dia raja. raja ada daulat

to tz
mungkin kot. seram giler, aq diselubungi keadaan seram

to tz
ada baju sepah dan bilik aq ada toilet, tingkap pun ada. seram betul la macam nie

to circleinspoon
kalu apartment lagi senang benda itu masuk sebab tingkap tinggi sangat

to abeming
potong line nampak siap dah balas comment untuk aq. thanks

to faisal
betul tu jangan dicabar. satu pesanan kalu kita lemah dia kuat. macam tulisan jawa kuno dulu.
"sing kuat sing memelihara"

to abeming
tersengih apabila kucai cakap ucuk

aiyrie berkata...

aku pun penah kene gak..
dia bukan takat bagi aura jer.. siap baring belakang aku lagi.. pastu gesel2 kat belakang aku...
kat umah shah alam la..

time tu ko blom kat shah alam lagik... shah lak time tu balik umah mak dia... aku kunci pintu...
tengah tido, tetiba terjaga dan terasa macam ada org masuk.. tapi aku konfem aku tutup pintu siap kunci lagi... camner leh ada org masuk.. fikirku tatkala itu... then.. dia baring.. aku tak pandang dia la.. tapi dapat rasa... aku maleh layan.. aku teruskan tido... dia bosan.. dia blah.... tapi, taktau la kot2 dia ikut ko ke johor lepas ko meninggalkan shah alam...
hehehe.....


p/s: cikgu kimia skolah adik ko (muazzam) nak kawin dah. 1/12/2007 kat kelantan aku pegi kot... pastu kat perak (ipoh) on 22/12/2007, aku pegi jugak kot.. adik ko taknak pegi ke.. dgn kata lain, ko taknak pegi ke???

Yazid berkata...

ha ha ha. kalu aq kesempatan aq pergi wedding EJ tu.

f a wildchild berkata...

mengikut pendapat ustazah peribadi aku, die kate bende tu suke kaco kalo ko terlampaw berani ataw terlampaw takut. bende tu memang ade. buat biasa biasa je la macam g-man tu kot.

abeming..
hai.. takkan tu pon nak jeles kot. belum yazid cerita lagi yang lebih advance punye. aku saje main main brek supaya badan yazid touching dengan badan aku. hehehehe

Yazid berkata...

ha ha ha. kita bersihkan teratak. budak luar dah buat mcm2.

ha ha ha. patutlah ko suka brek tiba-tiba

Emphbone berkata...

hoi itu aku lah..
aku datang melawat mende la kau ni..
baru nak usik2 kau dah lari ekekeke..
tak lepak la camni

Yazid berkata...

argh siot la, buat aq takut sahaja

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails