2007/11/27

Being Responsible, Being Reasonable

Hari ini Aq belajar apa itu "responsible" dan "reasonable". Aq belajar word responsible apabila Aq mengikuti collogue Aq beri talk di dalam seminar alam sekitar yang bertajuk "Save The Enviroment - Everybody Responsible It" di Pasir Gudang. Dan semasa menonton Spa Q;

Si Adik: Kesian Diana tu. Dia kena kena repeat paper dan kena ulang semester.
Si Abang: ???
Si Adik: Tulah Abang, tidak bertangungjawab !!!
Aq, Geweng, dan Kucai terus fokus kepada scene itu sambil mengabaikan Fa yang cuba menyampaikan sesuatu.

Word reasonable Aq belajar masa Aq baca Whatever You Think, Think The Opposite
"The reasonable man adapts himself to the world. The unreasonable man adapts the world to himself. All progres depends upon the unreasonable man"
George Bernard Shaw

p/s: baru-baru tadi Aq kena tanya macam-macam, macam kena tanya dengan polis pencen, buat angin masuk kepala. (11.53 pm)

6 ulasan:

فيصل berkata...

lelaki sejati harus bertanggungjawab diatas segala perbuatan yang dilakukannya... prinsip ... sendiri buat.. sendiri tanggung... jangan libatkan orang lain

Yazid berkata...

ya yang penting jangan jilat kata-kata anda balik

f a wildchild berkata...

ramai yang memperkatakan pasal tanggungjawab disekitar aku baru baru ni. tapi apa yang aku lihat, ianya sekadar kata kata sahaja. sekadar sebutan sahaja.. hmm

Yazid berkata...

omong kosong!

abeming berkata...

yay! fa yazid...kamu sependapat dengan gue...hoorey...

ooo yazid masa kena kacau dek hantu ko lari ke bilik fa...masa fa nak mengadu sesuatu ko buat x layan ye...xpe fa...aku disini sedia mendengarnya...ameklah telingaku...bebel lah sampai puas...hhihihi

Yazid berkata...

pergh cuba ngorat fa. ha ha ha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails