2007/09/09

Weekend Before Ramadhan (رمضان)

Friday; Lil' Imam, Lazy and Celebration

Pagi-pagi telah kecoh mencari seseorang yang mampu mengetuai bacaaan Al-Quran disebabkan kebanyakan Imam-Imam Besar pergi dan mempunyai kerja luar dan bercuti. Maka siapa yang layak untuk mengetahui pembacaan ini. He He He Kantoi.

Terasa malas hendak kerja dan Aq hanya membuat kerja-kerja bukan kerja iaitu mengtransferkan kesemua fail-fail ke dalam external hard-disk milik Aq. Takut fail dan juga data kehilangan disebabkan serangan virus-virus semakin menganas lately ini sehingga mampu membuat komputer-komputer untuk kerja harian terpadam dengan sendiri.

Celebration sebab Aq terasa baru sahaja hendak Raya setelah selesai mengantikan puasa-puasa yang telah Aq berhutang sebanyak 3 hari akibat deman dan keracunan makanan. He Ha Hu Horay Raya.

Saturday; Boring, Wedding, Zapin & Party Like A Rock Star

Dikala waktu hendak membuka dan melayari internet. Aq pembawa Jinx of Signal Jammer menyebabkan satu hari hingga ke petang Ahad signal tidak dicari menyebabkan kesemua ahli teratak 42 membuat aktiviti di luar teratak 42.

Mendapat jemputan untuk menghadiri majlis pengantin kawan Kucai iaitu Pn. Hafiza, Aq sekadar makan, tukang amik gambar dan membasuh baju menjadi niat utama.

Gambar 1:Pn. Hafiza keluar daripada Kereta Gen-2

Gambar 2: Uda & Dara

Gambar 3: Uda & Dara II

Gambar 4:Kawat Pengantin

Gambar 5:Kawat Pengantin II

Gambar 6:Wedding Cake

Dikala waktu malam sunyi tanpa signal menyebabkan Aq, Fa dan Geweng pergi ke Festival Zapin Johor 2007 MAKUM, Dewan Sultan Ismail. Melihat seni warisan bangsa yang telah lama kita tinggalkan. Aq rasa seronok dapat melihat dan mendengar alunan muzik zapin, keroncong dan joget warisan bangsa.
Gambar 7:Tarian Zapin wakil UMT
Gambar 8:Penari-penari zapin UMT bersama Geweng dan Fa.
Gambar 9:Alunan muzik irama Melayu Asli
Gambar 10:Gambar yang membuat Panjang berbulu dengan Aq. (Wif Mizz Hanim)

Di tengah malam
Party Like Rock Star. He He He. Bersama 2 orang rakan Aq pergi "bersenam" dan welcome to real world.

Sunday; Hawt Chikas!
Dilanda kebosanan disebabkan masih lagi tidak mendapat signal. Maka membuang rasa busan yang telah membuak di Teratak 42 maka pergi ke Zapin Festival untuk penutup dan persembahan baki oleh empat pasukan lain. Meriah. Howdy gurl.
Gambar 11: Menuai Padi
Gambar 12: Zapin Lambak
Gambar 13: Penari UTM
Gambar 14:Gambar yang membuat Panjang berbulu dengan Aq buat kali ke-2. (Wif Mizz Hanim)
Gambar 15: Bersama Mizz Ayu (penari terbaik wanita)

17 ulasan:

f a wildchild berkata...

aku suke giler time zapin lambak tu. seolah olah semua orang sedang berpesta zapin/kegilaan zapin/zapin madness. dan ketika itu, aku terasa betul betul seperti seorang pelawat yang tidak tahu apa apa mengenai zapin. seperti pelancong asing dari luar negara.

Emphbone berkata...

panjang ketuk kepala kau jadi pendek baru kau tau hahah

Mohd Yazid Husain berkata...

panjang sekarang ini x keruan apabila aq cuba-cuba bergambar ngan Mizz Hanim

edriaty berkata...

huhuhuh..cam gempak jek majlis
kawen dia...sme bala tentera dtg..

tz berkata...

best sgt majlis dia tu.. aku stay smpai abis.. happening.. after kucai ,fa ,yazid berangkat pulang.. macam2 acara lagi.. rugi korang balik awal...hahhahahaha

Mohd Yazid Husain berkata...

to fa
memang seni warisan perlu dijaga.

to edriaty
satu kapal turn, tapi pelik navy nie dtg naik motor

to tz
rugi, mcm best pulak yg part potong kek tu

f a wildchild berkata...

tz

ari tu je dah banyak sangat event. sebab lepas malam tengok zapin, aku ada lagi beberapa event yang perlu dilaksanakan!~

tz berkata...

yazid
takpe... ramai lagi kekawan aku yg jadik tentera udara... nati aku jemput korang lagi...

fa
poyo!

Mohd Yazid Husain berkata...

to Fa
Memang full dgan event ari tu. he he he. Welcome Dude!!

to Tz
best mesti dia pakai helmet pilot masa dia org kawin mcm Luke Skywalker / Han Solo

f a wildchild berkata...

yazid
..aah! thanks for connecting me to your world!~

tz
wah. dah lame tak dapat title poyo. thanks!~

Mohd Yazid Husain berkata...

he he he. baru first lesson

edriaty berkata...

hahahha...tuh kalu navy...
kalu pilot cane la plak.. =D

Mohd Yazid Husain berkata...

dia naik van yg majikan sediakan, dia naik kemudahan awam, dia jalan kaki dan dia tumpang org

edriaty berkata...

hahahah..very the sengal...
nek public transport je ke?
sedih gler!

Mohd Yazid Husain berkata...

pilot darat bawa keta
pilot laut bawa kapal laut
pilot udara bawa kapal terbang

edriaty berkata...

heheh..sy cite psl pilot udara!
cam syok je kawen.hahah =D

Mohd Yazid Husain berkata...

ko tanya mizz Tz camana kawan-kawan tentera udara / pilot buat kenduri kawin sebab mizz Tz banyak kawan-kawan yang dah boleh memandu jet / kapal terbang.

tz said...
yazid
takpe... ramai lagi kekawan aku yg jadik tentera udara... nati aku jemput korang lagi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails