2007/09/19

Memoirs Of Pau Day

Ramadhan 7


Pada tengah bulan ini, biasalah orang-orang makan gaji mesti tengah sengket sekarang ini untuk makan gaji pada hujung bulan ini. Sekarang orang-orang makan gaji tengah super budget dalam pembelian juadah berbuka puasa mereka. Keadaan ini mengingatkan Aq semula mengenai Pau Day yang disambut pada setiap 19hb setiap bulan semasa Aq study dulu. Lalu masa hendak membeli juadah berbuka tadi Aq struggle mencari pau kaya, pau kari, pau kelapa dan pelbagai jenis pau. Ahkirnya pada Aq merasa pau kaya dan pau kelapa sempena Pau Day dan menghilangkan rasa kempunan yang teramat sangat.

Dia Bercerita...
Pau Day mungkin Aq pernah membebel pada entri yang lepas-lepas atau mungkin belum lagi. Tidak mengapa lah, Aq hendak membebel sekali lagi mengenai Pau Day ini. Pau Day diasaskan oleh dua orang rakan Aq Zippo dan Mohd Lorong pada 19hb Januari 2006. Dimana ketika itu, keadaan yang sengket dan lapar teramat membuat mereka hanya mampu menjamu pau sebagai makanan tengahhari mereka. Ketika menjamu selera, mereka didatangi oleh Rusdhi dan Tangannya yang telah bersiap sedia untuk kuliah. Mereka bercerita keadaan yang mereka hadapi sekarang ini. Maka Rusdhi dan Tangannya membuat keputusan untuk memakan pau dan tidak ke kuliah pada hari itu (kira cuti tidak offically) sempena Pau Day yang baru di wujudkan. Dan mereka mengumumkan setiap 19hb setiap bulan adalah Pau Day. Cerita ini disebarkan mulut ke mulut rakan-rakan Aq di sekitar Kolej Kingfisher. Itu sejarah kewujudan Pau Day.

Bersama dengan founder Pau Day

Suasana di office, bahawa mereka menceritakan keadaan mereka tengah sengket membuat Aq teringat sejarah Pau Day dan ingin dikongsikan bersama-sama. Thank to founder Pau Day, Aq harap korang sambut kat Aussie (Aussie ada pau ke? "ham"pau ada tak?). he he he.

p/s: Wei Kutu from Aussie korang sambut Pau Day tak? Ok la Aq nak tengok KAMI, sebenarnya nak tengok Lynn. he he he.

11 ulasan:

edriaty berkata...

hahah...lawak gler.
HAPPY PAU DAY...
aku ske pau kari ayam.. =D

yay..aku pon tgk KAMI td.
sib aku igt badge kt page ko tuh.
yay..tgk Lyn jgak.sib la dia smpat
lari td kan..kalu x,abes la.
tp aku sedih tgk KAMI td.sme psl
family problem..teringat sumthing. =(

Yazid berkata...

Ya Happy Pau Day too.

Nasib baik... Story line best la bertindih-tindih kenal hafal n berfikir.suka.dan sangat suka.

Eposide kali ini sedih teringat kat kawan2 yg ada family problem.

f a wildchild berkata...

hehehe.. Hepi Pau day to yazid gak. tak sia sia mencari pau tadi =P

edriaty berkata...

yup...agak sedih.
mslh relationship ekceli..kan.
among parents,frens..its too
complicated.sbb tuh kdg2 aku tkut
ngn rltionship nih!tp,solo pon
sedih jugak..hmmm..just live ur life!
to the fullest!yeah.semua kan baik2 saja!

Yazid berkata...

to fa
thank tolong tanyakan kedai pau tu buka ke tak? Happy Pau Day

to edriaty
"ya semua akan baik-baik saja."
(Mcm ayat Alya Ada Apa Dengan Cinta)
Enjoy ur life.
Life is short, Make it sweet.
Apa lagi party la...

edriaty berkata...

hahah..party eh.
long beach jom!
new year pon ok gak nih..
jgn ko ada event len suda.. =D

Yazid berkata...

ok aq check aq ada program lain x? kalu x ada kita ke long beach. Yeah!!!

edriaty berkata...

yeah..sure.da lama siot nk plan
mnde nih.nk carik geng yg kool..
hehhe..u know wat i mean. =D
nnt pilih satu tarikh.kita plan bebetol.

Yazid berkata...

Need cool backpacker!
Sape nak follow long beach!

Aq check dulu ngan kawan aq, sebenar hujung tahun ini ada planing nak ke Bali. nanT kalu tidak ape-ape cerita dari kawan aq kita pergi long beach.

edriaty berkata...

siot jek.nk g Bali xajak..huhu..
xpe2..kne plan bebetol..cant wait!

Yazid berkata...

Okay...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails