2009/02/03

Beauty And The Beast

Sekarang ini Aq sedang membela dua ekor ikan sepat hiasan, Trichogaster pectoralis. Sudah hampir sebulan Aq membelanya. He he he. Seronok. Aq mengunakan semula balang yang dijadikan hiasan hantaran ketika majlis pertunangan tempoh hari. Aq memilih sepat kerana daya tahan untuk hidup di air tanpa pam oksigen adalah tinggi kerana ikan sepat berasa daripada air tawar dan parit. Di Punggor, Adiqku menyauh ikan sepat di parit untuk dijadikan makanan bagi ikan haruan. Lega juga melihat ikan berenang setelah penat melayan kerenah orang-orang di office. Tenang sahaja apabila membuka pintu bilik di Teratak 42. Rosa
Sekarang ini, Cat juga menjaga dua jenis tanaman iaitu pokok bonzai dan mawar, Rosa L. Buat sementara waktu ini Aq sedang menjaga mawar ini. Baru sahaja membelinya dua minggu lalu di Ikea. Senang juga, hanya memastikan mendapatkan cahaya matahari sepenuhnya, menyiram dua kali sehari dan memastikan tanahnya sentiasa lembab. Mawar ini mengeluarkan bau harum setiap kali Aq membuka pintu bilik di Teratak 42. Tenang sahaja.
Berhampiran meja kerja Aq juga ada semua aquarium yang menempatkan zebra fish, tetra neon dan ikan-ikan kecil. Kalau Aq agak bhusan melihat kerenah orang-orang, Aq menoleh aqurium itu. Tenang sahaja.

p/s: Hobi yang dapat menenang fikiran daripada politikus.

12 ulasan:

HinT DaRi PerihaL berkata...

yeah..pets world.hamster aku bagi kat she dah start mating..huhuuhu.. =p

edriaty berkata...

hehe.aku g ikea beli langsir,
cadar sme.cat g ikea beli bonzai,
n ros.n tukang bawak brg aku.
hahahah

Azhar Ahmad berkata...

Hahhahahahahah.... Aq2... Saya tak suka bela ikan... Ske bela kucin. Ehhh... Ikan tu, goreng pun sodap kan?

en_me berkata...

naperr si Cat tak bela kucheng one uoolssss.. ehehe

cat berkata...

eh..rose 2 yazid yg belikan cat..bonsai 2 sng jage..n cntik ltk atas meje..err..cat x suke kucing..lg suke ikan..hahahahaha..

Yazid Husain berkata...

to hint

wah ye ke? suburnya. hendak seekor nanti. he he he.

to edriaty

ha ha ha. he he he. selamba je buli tuanang aq. ha ha ha.

to azhar ahmad

aq suka bela ikan kuching kurang minat. he he he

to en me

he he he. tidak suka kot. he he he

to cat

he he he. terima kasih menjawab semuanya

happynye? cat?

HinT DaRi PerihaL berkata...

mungkin sbb tuannya subur juga..wink....nnt klu da lahir aku cuba jdkan ko bapak angkat dorg.

she ada tbaca, once they get pregnant. dorg akan berterusan lahirkn anak. tapi kita tunggu dan lihat jelah yer..

ajathajar berkata...

pet!
dh lama x bela pet
teringin jgk =)

Yazid Husain berkata...

to hint

wah stament berani

yeah jadi bapak angkat baby luke n kisha. he he he.

to ajatajar

jom bela membela pet

- j o h a r i - berkata...

aku juga membela "cat"
"cat" aku jantan yg riang
setiap kali blk keje dia mengiau minta mknn dan diusap2 belakangnya..
adakah "cat" kamu jua begitu sahabatku?
hahaha..gurau saja

Yazid Husain berkata...

he he he

ha ha ha

hu hu hu

tapi kelabu ko memang manja n gebu-gebu bulu dia.

★☆inchek [s.h.a.n.d.y.e] ★☆ berkata...

teringin nk bela pets tapi tataw ape...

lagipun bilik bujang kat kolej aku tu kecik je...

(masih menabung utk beli dslr...)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails