2008/10/13

Licence,Tire, Rain And Interview

Semalam, baru sahaja masuk kereta mendapat panggilan daripada Ali yang memerlukan bantuan kerana tayar kereta office Ali meletup. Maka Aq dan Cat bergegas ke tempat kejadian.

Di sini Aq akan menerangkan cara-cara menukar tayar kereta anda jika kalau berlaku kejadian seperti berikut;

Pertama sekali, pastikan tire simpanan anda ada dan cukup angin.

Kedua pastikan peralatan tukar tayar ada dan lengkap.

Ketiga longgarkan sedikit nat yang mengikat rim tayar anda.

Keempat "jek" kan kereta anda pada kawasan yang sepatutunya.

Kelima buka semua nat-nat yang mengikat rim tayar kereta anda.

Keenam tayar sudah dikeluarkan bagiu menggantikan tayar simpanan. Akan tetapi jika ketat sapu minyaks edikit di kawasan nat dan gegar sedikit kuat.
Ketujuh masukan balik nat-nat yang mengikat rim tayar simpanan
Kelapan turun kan "jek".
Kesembilan ketatkan semula nat-nat yang mengikat rim tayar simpanan. Jika anda tidak pasti dan tidak tahu tanyalah parent masing-masing, kawan masing-masing dan mendapatkan bantuan oleh orang yang lebih arif.

Hehehe. Semalam Aq gagal juga menarik keluar tayar kerana lubang mengikat nat sudah karat. Lalu mendapatkan bantuan daripada parent, parent cat dan akhirnya dengan bantuan Hero Panjang. Maka masalah kami selesai. Ditambah pulak dengan keadaan cuaca yang tiba-tiba hujan lebat. Hehehe.

Hari ini, Aq interview.........

"Ya Allah berkatilah rezeki-ku dan bukalah pintu rezeki-ku ~AMIN~"

10 ulasan:

abeming berkata...

amin..amin...amin...ya Allah...moga2 dapatlah pekerjaan RO tu...gaji best wooo...:)

Princess Liyana berkata...

Good luck la bro:)huhu..amcm interview?

en_me berkata...

en_me minta maaf dari kejauhan pada semua yang mengenali me selama ini .. maaf la segala kekurangan2 en_me yg ini k

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ berkata...

salam...
so how was the interview goes?
anyway... prasan tak the pictures yg paling atas ada icon ur face tuh ada kat punggung dye...
ngee..

tz berkata...

all the best..

President berkata...

good luck

peyus berkata...

gud luck dowh..=)

btw,aku tkr link url aku..

http://mohdkhairuz.blogspot.com/


dah lme aku x updet..line tenet lak hari2 slow..tuh yg jd mls nk updet..

missyizzati berkata...

interview okeh? hehe..

Apple Pie berkata...

So, hows the interview Incek Yazid?

Yazid Husain berkata...

Interview semua okay. Just tak tahu keputusannya. Macam tak dapat je.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails