2008/03/08

One Night. One Place. One Reason

Sekitar Voices:Charity Event!, MMU, 9.00 p.m untill late. Voices:Charity Event! merupakan event charity yang dianjurkan oleh MMU. Duit tiket akan disalurkan kepada Child A Click. Ramai local band yang terlibat seperti Hujan, OAG, Siarra, Radiostar, Bittersweet, Meet Uncle Hussain, Yuna, Couple, MCE (Scottish Bagpipes Pipers), Akustika MMU Student (Cyberjaya), NEWS at 11 MMU student (Melaka). Persembahan sangat menarik ditambah pula Aq dapat backstage pass atas usaha Along dan Ed. Lagi best Aq dapat menggunakan sepenuhnya lens baru dan ditambah pula Aq dapat berkumpul sekali dengan photographer lain di depan stage dan backstage.

Couple sedang membuat persembahan. Best dan puas hati sebab Aq dapat lepak tengah-tengah stage dan berkumpul dengan pengguna DSLR yang lain. Tetapi port Aq paling best sekali. Walaupun penat Aq belum habis, penat sebab memecut daripada Johor Bahru dalam jam 5.30 p.m dan sampai di MMU sekitar 8.30 p.m

Echah PR Hujan juga menjadi emcee. Suara Echah seakan Anita Baharom yang memainkan watak Anizah dalam Dunia Baru. Echah seakan buyers kerana asyik promote Hujan sahaja. Em...

Kehadiran Yuna membuatkan pengguna DSLR tidak tentu arah. Nasib baik dapat port yang best tidak payah hendak bersusah payah seperti orang lain. Lucky giler. Bestlah Yuna sebab ada element Jazz / Ska dalam musik diaorang.

Bittersweet membuatkan semua budak MMU tidak tentu hala. Semua seakan ingin melompat-lompat, menari dengan rentak Brit Pop Bittersweet. Akan tetapi mereka terpaksa mengawal diri kerana pihak mengajur melarangnya. Pihak pengajur sering memberi peringatan bahawa ini adalah envent charity give some respect. Kesianlah diaorang.

Ed dengan backstage pass. Thanks Along dan Ed kerana dapatkan backstage untuk Aq. Dan thanks kepada Ed kerana belanja Aq. Thanks!!!

Ini sudah berada di backstage. Berpose dengan Lan La La, Meet Uncle Husain. Cool giler Lan ini boleh lepak dengan kitaorang kat Kajang after show habis. Lan siap bagi ayam dia dekat Aq. Sebab masa makan dekat MMU. Makanan pengajur dah habis. Cool dan best Lan. Chill.
Backstage. Meet Uncle Hussain tengah perform. La La La Kerjalah. Membuat kita orang merentakkan kaki di belakang stage. Chill.
Backstage. Noh Hujan. Ada yang anti ada yang suka. Noh hyperactive juga macam Radhi OAG. Suka melakukan pergerakan luar kawalan. Tapi masa perform nampak cool sahaja.
Radhi OAG sedang melakukan pergerakan luar kawalan. Siap cakap dengan Aq supaya hantar gambar ini kepada wartawan Metro. Sorrylah Bro. Aq letak kat laman web supaya satu dunia tahu.
Pose dengan Dj Nash atau Abu dalam Kami. Semua tengah kawal hidung. Ha ha ha. Best lepas show lepak dengan Lan yang cool. Sampai Seremban dalam pukul 5.00. Wah ngatuk dan penat. Full package.

p/s: Kredit to Ed dan Along. Thanks. Cool and chill dapat hang out dengan korang semua.

11 ulasan:

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ berkata...

ok.. ok...
secara rasminya saya jeles dengan awak kerana dapat pergi menonton gig...

bittersweet..
yuna..
muh..
hujan!!

huhu... terbakar!!!

kenapa tak banyak pix band hujan??

~wah.. tetibe aku emo...

فيصل berkata...

hua... lensa 500 kali zoom digunakan sepenuhnya.. peh.. sedap sekali..

Peyus berkata...

wah! best2..klu estrella ade,mau aku jeles gle..hahaha!

pssstt..ko nk bgtau "...Abu dalam Kita" tu "...Abu dalam Kami" ek?? Jgn smpi cikgu ati marah..huehuehue..baik cpt2 btlkn..cikgu ati pantang org salah sebot or salah eja..

along berkata...

hey yazid@!~

nice hanging out dgn kamu juga :)
nnt ade lg backstage,kite layannn :P

*tgh paksa edy bagi gamba neh*

thanks for d picchas!

edriaty berkata...

ABU dlm citer KAMI okeh!
ape nih beb.hehehhe....
btw,best gile kan..
dpt back stage pass...haaa..
len kali,ada ms dtg KL roger
aku.lps nih sme aku bg backstage pass
cam bese ok!hehe..netwek tuh penting!

WE WERE HAVING SO MUCH FUN!!!!

Peyus berkata...

aku dh ckp dh..cikgu ati mst marah..
kn dh kne marah..hahaha!

Yazid Husain berkata...

to mista shandye
ha ha ha. bukan tgk gig malah backstage lagi. ini atas usaha ed dan along. thanks.

hujan ada banyak koleksi foto yang tidak mahu dikongsi. he he he

to fa ya sod lam
memang guna sepenuhnya tapi yg ini 200mm sahaja la

to peyus
estrella datang JB 22hb bulan ini ha ha ha.

alamak tak perasan ada kesalahan. baik nak tukar la nie

to along
hi, thanks for backstage pass. ganbar mintak kat ed la. Aq dah bagi dia satu cd

to edriaty
aq tahu salah ko dah btau semalam. aq tukar nati. baik lah cikgu ati yang garang. thanks. weekendyang emjoy la la la la.

to peyus
tak sempat tukar dah kena tegur semalam masa makan nasipenyek.siot betul. laju je.

Peyus berkata...

macik ati mmg sensitip bile tau anak murid die slh..haha!

aku tau estrella kt JB 22hb ni..terase cm nk gi jek..

Yazid Husain berkata...

jom la turun JB. Lyn Estrella. Kata kipas susah mati.

-irene- berkata...

hey there!!

thx for coming to voices. hope u had fun dat nite ;)

btw, bole x if i nk pics mlm tu? its for our collection :)

Yazid Husain berkata...

congratulations and thanks for the backsatge pass for this event.

ada t-shirt lebih boleh bagi x, size xxs pun tak ape.

bagi address, aq akan poskan or email. better pos because size untuk envent muat untuk satu cd. ok

upah satu t-shirt ke, dua t-shirt ke tak kisah janji dapat t-shirt. ha ha ha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails