2008/01/31

Amazing Thailand

Amaran keras entri kali ini mempunyai unsur-unsur agak keterlaluan dan memerlukan pemikiran yang matang dan terbuka, kepada sesiapa mempunyai alahan terhadap unsur-unsur agak keterlaluan sila mengundur diri dari membaca entri pada kali ini. Berikut adalah kisah Aq di Bangkok selama 4 hari 3 malam. Bangkok amat sinonim dengan dadah, senjata api dan thai chikas (thai gurl). Sebelum Aq ke Bangkok untuk lawatan kerja, ada beberapa orang menyuruh Aq mengshoot chikas-chikas yang berasal daripada Bangkok. Malangnya Aq tidak boleh buat demikian kerana jadual lawatan kerja di sana amat ketat dan perjalanan dari satu tempat ke satu tempat memakan masa yang panjang.

Hari ke-1 tiada apa-apa aktiviti yang dijalankan cuma merasakan masakan laut di kota Bangkok sahaja. Restoran itu amat popular sehingga pernah dilawat Perdana Menteri Jepun, Junichiro Koizumi (小泉 純一郎). Akan tetapi masakan amat biasa sahaja rasanya dan tidak memuaskan hati Aq.Hari ke-2, ke Pattaya untuk lawatan kerja disana. Perjalanannya memakan masa selama 5 jam daripada Bangkok. Satu perjalanan yang panjang dan jauh akan tetapi agak berbaloi kerana keindahan persisiran pantai Pattaya. Aq cuba order nasi goreng Pattaya akan tetapi tidak ada. Kenapa eh?
Sampai di Bangkok. Ke Potalai The Thai Wellness Centre untuk mendapatkan rawatan urutan aromaterapi. Negara Thai memang terkenal dengan aktiviti SPA dan kesihatan secara aromaterapi. Gambar chikas Thai ini kira cendamata untuk Sarmi. Sarmi ok tak chikas ini? He he he.
Hari ke-3. Masih lagi terikat dengan lawatan kerja. Seperti biasa perjalanan agak jauh dan memakan masa. Kemudian ke Good View Resturant & Bar merupakan tempat makan yang berhampiran dengan Menam Chao Phraya. Permadangan disini amat cantik dan boleh mengbangkitkan aura-aura romantis.
Mencuri masa ke HRC, Bangkok. Tiada apa yang menarik cuma sebuah tempat makan-makan dan tempat berhibur. Ketika ini ingin membeli sedikit cendarmata akan tetapi tidak berjaya ke night market. Kerana ketika ini peluang terakhir sebelum pulang pada keesokan petangnya. Ketika ini juga Aq sempat menaiki Tut-Tut yang semakin pupus di bumi Bangkok. Anasir-anasir nakal mula liar pada ketika ini. He he he.
Hari ke-4 masih perikat dengan lawatan kerja di Bangkok. Baru sedar ini adalah lawatan kerja bukannya percutian ke Bangkok. Harap maklum.

p/s: Kalau bukan lawatan kerja mesti lagi seronok bukan.

12 ulasan:

ف wildchild ۞ berkata...

Kalu bukan lawatan kerja mesti lagi seronok bukan.
itu sudah mesti. dan sudah semestinya barang kucai leh dpt. aku nk tgk gak thai punye camne. hehe

- j o h a r i - berkata...

aduhai..
baca je part gi spa tu bdn aku jadi sengal2 la..
lagi2 bila tgk gmbr chicks tu..
jom la kite ke Potalai The Thai Wellness Centre!!!
aku mahukan urutan tradisional

Yazid Husain berkata...

to fa
untuk pengetahuan anda sama sahaja.

to johari
he he he. >:)

ف wildchild ۞ berkata...

takkan 100% sama.. takde tulisan thai ke, pic awek thai ke.. hehehe

Yazid Husain berkata...

sama, kawan aq ada bagi yg asterdamn punya. sama je performencenya. aqdah try. he he he

emphbone berkata...

hahah..
disclaimer punyalah panjang..

Yazid Husain berkata...

tak nak mengotorkan fikiran pembaca bebelan anak tukang jahit

edriaty berkata...

hehhe...kemain lg ko eh!
uplod gmba lagik... =D

-fAiZiQ- berkata...

wahhh... seronok nyer g bangkok.
Aq g ngan sape g Bangkok?

Aq, iz dh keje kt B.Pahat skrg. Krm slm kt bebudak ofis especially en. Asman Shah. ok.

circleinspoon berkata...

oh tidak. aku juga mahu ke thai.
tok mandi laut ajelah.
and shopping.
tujuan aku lebih 'murni' dr korang ;D

love the airport pic

Yazid Husain berkata...

to edriaty
biasalah rugi kalo tak rakamkan foto-foto yg indah

to faiziq
taniah dapat sudah kerja. insya-allah akan aq sampaikan

to circle in spoon
thank. he he he lebih "murni".

Tanpa Nama berkata...

Book Clubs You can usually find one of these at
your local bookstore or library. The interactive map lets you explore the
different locations and touching an object on the map displays a new story.
Through education, children will become aware of endangered animals and learn steps humans can take to save
endangered species from extinction.

My blog post ... sach hay

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails