2007/09/13

KAMI The TV Series

Ramadhan 1
Kerana Aq kebosan seorang di rumah walaupun Geweng dan Fa berada di dalam rumah (mereka bertapa dalam bilik), maka melayanlah Aq drama KITA.The TV Series di channel 8TV. Layan juga cerita ini dengan bertemakan Life.Friendship.Music. Kiranya cerita / drama Melayu new age sebaris dengan Rabun, Sepet, Gubra, PGL, Reality, Gol & Gincu (kira boleh diterima) dan filem arahan Afdlin Sauki. Bukan streotaip seperti Sembilu Kasih, Airmata Maria, Janji Diana, Gerak Khas dan pelbagai lagi drama-darma yang seangkatan dengannya.

"Setiap orang memerlukan kawan. Teman, geng,
orang-orang yang kita boleh berhubung"

Kalau hendak tahu lebih lanjut boleh ke laman rasmi KITA.The TV Series. Aq sudah tidak lagi terlibat dengan aktiviti blower dan spoiler ini, yang boleh merosakan industri perfileman negara. (negara orang lain boleh la)

Lagu Untukmu - Meet Uncle Hussain (OST KAMI)
Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna

Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranku
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu
Adakah aku
Hanya bonekan yang enkau sering mainkan

Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahlah engkau fikirkan
Cukuplah cukup oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan

Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa

Bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan

Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua

p/s: I really miss my life (wif my friend) at Sabah.

13 ulasan:

edriaty berkata...

heheh..aku br lps tgk derang
perform live!kat laundry the
curve.4 lagu.best siot ini band...
=D
'meet uncle hussain'

abeming berkata...

baru siap download n lyn lagu ni...lagu best...n 1 yg aku perasan cara dia sebut "Aku" sebagaimana ko eja "Aq"...patutla...heheh...=)

Mohd Yazid Husain berkata...

first time dgr lagu Untuk Mu.Trus aq terpikat.

Mohd Yazid Husain berkata...

to abeming

banyak lagi versi "Aku" ini. Aku = Aq, Ako, Ak, I, Kawan, Saya, Sy, Sia & .....

tz berkata...

aku suka layan cerita kami tu..

Mohd Yazid Husain berkata...

cite Kami nie best juga terutama watak Lyn yang bercita-cita nak jadi jurnalist/traveller. Sanggup kumpul duit

edriaty berkata...

Lyn itu comel bangat sih!
nk jd traveller?jom ikot aku p kije
kt long beach!ada bran..backpacker!

f a wildchild berkata...

wah.. cite ni hari hari ke jit?

Mohd Yazid Husain berkata...

to edriaty
Lyn, memang cewek backpacker yg sejati
hidup! Lyn

to fa
setiap rabu jam 10.00 mlm 8TV(ko x tgk bagde kat sidebar kah?)

f a wildchild berkata...

sorry. disebabkan sidebar ko banyak sangat image, so aku tak tengok sangat.. sebab aku tengok macam lebih kurang same je. hehehe

Mohd Yazid Husain berkata...

tak pe tak pe aq faham sidebar aq agak serabut

edriaty berkata...

hehe..dnt worry.aku jek pasan
badge KAM! kt sidebar ko tuh!
KAMI rox!Lyn cute..hahah

weh!bila mau bacpack ke Long Beach nih!

Mohd Yazid Husain berkata...

bila-bila masa,
aq dah ready sebagai backpacker
long beach i'm comin'!yeah!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails