2007/08/08

Prejudgmental Statement Of Ill Doing

Semalam technician untuk betulkan aliran lamina datang untuk repair setelah sekian lama dia alat itu rosak. Setelah alat itu masih tidak boeh dibaiki lalu technician call boss dia untuk tindakan selanjutnya. Technician itu bagi handphone dia kat aq. Aq nampak nama dalam panggilan Mr. Raj abjad yang ke-4 aq tak nampak dengan jelas lalu otak membaca seperti berikut Mr. Raju.
Mr. Raju: Assalamulaikum (dengan nada indian)
Aq : ............................ (binggung)
Mr. Raju: ............................
Aq : Halo ......... Halo tak jelas la
Mr. Raju: Apasal tak jawab salam saya Hj. Raja Ali, Assalamulaikum (still dengan nada indian)
Lalu aq menjawab salam. Dan berbincang masalah alat itu. Mr. Raja bertanya bermacam-macam pasal alat itu.
Kemudian aq teringat kisah yang kurang macam ini
Jiran indian (uncle) depan umah datang nak bertanya tempat sewa kereta. Emphbone layan dia lah dengan penuh perasaan sebagai seorang tetamu. Lalu Emphbone call Geweng, Fit dan terakhir sekali
Emphbone: Halo Raju!
Uncle : Gift your phone!
Emphbone: Uncle ini Malay la, nama dia Raja kita orang panggil Raju
Uncle : Sorry! sorry!
p/s: Kenapalah aq sikap prejudice dengan nada suara je aq dah prejudice. Malu juga aq dengan Mr. Raja Ali. Hari ini Mr. Raja Ali call aq still dengan nada dia tapi kali aq menjawab salam dia. Dia mohon maaf atas kelewatan technician datang membaiki kerana ada salah faham.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

aliran lamina tu lamina flow kan...

Mohd Yazid Husain berkata...

yup aliran lamina apbila di ingerisasikan menjadi lamina flow

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails