2007/08/05

Can What We Build Today Bring Us Into Tomorrow?

Semalam selepas berjuang kat SMK Taman Connaught untuk menduduki jawatan PTD, aq terus ke Bangi section 7 untuk lepakin' kat rumah sewa adik aq. Lepas melayan diaorang main Guitar Heroes 80 baru mereka buka TV. Lepas aq tertarik dengan iklan merdeka Petronas yang baru. Memang iklan Pertonas selalu best.

Dekat tengah malam aq lepak dengan Modnok N' Khairy dekat Taman Sri Andalas selepas lepak dengan Marish kat Bangi Section 15. Berbual akhirnya, Khairy bercakap sesuatu yang agak matang isi kadungnya lebih kurang macam iklan ini.

Kadang-kadang kita diberi peluang untuk mendapatkan kehidupan yang lebih baik, akhirnya kita cuma lepas begitu sahaja. Bila ada kerja hendak berhenti kerja, tidak suka kerja itulah padahal ramai lagi kawan kita yang masih menganggur untuk mendapat kerja. Kita diberi rezeki melimpah-luah sudah lupa mana asal kita. Yang tinggal hanya lagak, angkuh dan sombong dan lupa dan lupa dan lupa dan lupa...................

10 ulasan:

Emphbone berkata...

ha ah betul..
baik bagi aku kerja, aku seorang yang masih dianggap penganggur..

f a wildchild berkata...

ada yang tak sedar dia mendapat sesuatu yang orang lain selalu impikan. ada yang selalu impikan sesuatu tetapi tidak berbuat apa apa..

abeming berkata...

melayu mudah lupa....bestla ungkapan kate2 tu....muhasabah diri....aku patut bersyukur....=)

circleinspoon berkata...

1st time aku tgk iklan nih...

Mohd Yazid Husain berkata...

ya iklan ini memang bermaksud "melayu mudah lupa"

hidayah berkata...

ko nak kerja lamer ek kat J-Biotech?? bagus2.. Chayok YaZiD..

Mohd Yazid Husain berkata...

Bukan, cuma terasa apabila org menggangur cakap mcm tu
Tapi kita kena juga berubah sampai bila nak jadi kuli emas, makan gaji dan aq tak jadi kuli KJ

abeming berkata...

heheh..betui2...perubahan perlu ade...aku dah terpikir nak jadi train engineer (train driver)...gaji mahal...xsakit kepale cam kije sikalang ini.....

aiyrie berkata...

diangkat pena pada tiga golongan,
gila sampai dia waras
tidur sampai dia jaga
lupa sampai dia ingat

abeming berkata...

huraikan sket bro...tinggi sgt aras bhs tu...heheh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails